Zonnepanelen op een leien dak

Als je zonnepanelen op je leien dak wilt plaatsen, moet je letten op geschiktheid van het dak, het type zonnepanelen en praktische zaken zoals oriëntatie en plaatsing. Het foutief monteren van PV-panelen op een leien dak kan resulteren in waterschade. Ontdek alles over zonnepanelen op een leisteen dak.

Gratis een dak-scan inplannen?

Wij berekenen hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen, wat het kost en opbrengt. Vul uw gegevens in en wij nemen z.s.m. contact met u op

Van plan omzonnepanelen op een leien dak te plaatsen?

Leistenen daken hebben vaak een glad oppervlak en zijn over het algemeen kwetsbaar voor breuken en scheuren als ze niet op de juiste manier worden behandeld. Bij het plaatsen van zonnepanelen op leistenen daken moeten installateurs extra voorzichtig zijn om schade aan het dak te voorkomen. Er zijn echter bevestigingssystemen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor gebruik op leistenen daken, zodat de zonnepanelen veilig en stabiel kunnen worden geïnstalleerd.

De voordelen van zonnepanelen op leisteen daken

Het plaatsen van zonnepanelen op een leistenen dak kan ook voordelen bieden. Leistenen daken hebben de neiging om koeler te blijven dan andere soorten daken, wat kan bijdragen aan de efficiëntie van de zonnepanelen. Bovendien biedt het plaatsen van zonnepanelen op het dak een alternatieve manier om hernieuwbare energie op te wekken en bij te dragen aan een duurzamere levensstijl. Als u overweegt om zonnepanelen op een leistenen dak te plaatsen, is het raadzaam om een professionele installateur te raadplegen die ervaring heeft met het installeren van zonnepanelen op dit type dak om ervoor te zorgen dat het proces veilig en effectief verloopt.

Het plaatsen van zonnepanelen op een leistenen dak zal een esthetisch voordeel bieden. Leistenen daken hebben vaak een traditionele uitstraling en kunnen een mooie aanvulling vormen op de zonnepanelen. Dit kan vooral voordelig zijn voor woningen die in historische wijken of beschermde stadsgezichten staan.

Het is wel belangrijk om een professionele installateur te raadplegen die ervaring heeft met het installeren van zonnepanelen op leistenen daken om ervoor te zorgen dat het proces veilig en effectief verloopt.

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Als Solar Impact, een zonnepanelen installatiebedrijf in Dordrecht, weten we dat de installatie van zonnepanelen op leistenen daken speciale aandacht vereist. Voordat we beginnen met de installatie van de panelen, voeren we een grondige inspectie van het dak uit om ervoor te zorgen dat het dak in goede staat verkeert en geschikt is voor het dragen van zonnepanelen.

Indien nodig versterken we het dak om het gewicht van de zonnepanelen te kunnen dragen. We begrijpen dat oudere daken vaak niet zijn gebouwd om zonnepanelen te dragen en daarom kan versterking nodig zijn. Onze specialisten hebben de expertise om de juiste versterkingen te bepalen en deze op een professionele manier aan te brengen.

Als specialisten in de installatie van zonnepanelen op leistenen daken zijn we op de hoogte van de geldende vergunningen en voorschriften. We zorgen ervoor dat de installatie voldoet aan de geldende regelgeving en dat alle benodigde vergunningen zijn aangevraagd. Zo kunnen onze klanten met een gerust hart genieten van hun duurzame energievoorziening.

Kortom, als je overweegt om zonnepanelen op je leistenen dak te laten installeren, staan wij als Solar Impact voor je klaar met onze expertise en ervaring om dit op een professionele manier te doen.

solarimpact bus voor zonnepanelen installatie op leisteendaken

Waarom Dordrecht kiest voor Solar Impact?

Solar Impact is gevestigd in Dordrecht

Solar Impact heeft als werkgebied Dordrecht en omgeving. Daarnaast zijn we zelf ook gevestigd in Dordrecht. Lekker om de hoek dus. Wenst u een gratis advies gesprek waarbij we ook even uw dak opmeten en uw situatie in kaart brengen? Neem dan snel contact met ons op.

Voor ons is elke installatie een uitdaging

Elke zonnepanelen installatie in Dordrecht en omgeving is voor ons een uitdaging. Wij willen namelijk de perfecte installatie opleveren. Laten we eerlijk zijn, elk dak is anders en elke klant heeft andere wensen. Wij zetten ons 100% in om elke dag weer de perfecte installatie te realiseren.

Ervaring met Dordtse daken

Van leisteen tot gehaakte pannen. Wij hebben ervaring met uiteenlopende daken die veel in Dordrecht voorkomen. Twijfelt u of uw dak wel geschikt is voor Zonnepanelen? Maak dan snel een afspraak en wij komen zelf langs om dit voor u te beoordelen.

De installatie van RVS dakhaken op leisteen

Bij de installatie van zonnepanelen op een leisteen dak maken we bij Solar Impact gebruik van hoogwaardige RVS dakhaken waar we de rails op bevestigen. Deze dakhaken plaatsen we op de panlatten van het leisteen dak, maar hiervoor moeten we wel de leistenen pannen in slijpen. Het inslijpen gebeurt op een professionele manier om schade aan het dak te voorkomen.

Na het inslijpen van de leisteen dakpan wordt deze weer waterdicht gemaakt door aan beide zijden plaklood te plaatsen. Hierdoor wordt voorkomen dat er water in de openingen tussen de leisteen dakpan en de dakhaken kan sijpelen. Dit zorgt voor een waterdichte en veilige installatie van de zonnepanelen op het leisteen dak.

Het gebruik van hoogwaardige RVS dakhaken zorgt voor een sterke en stabiele bevestiging van de zonnepanelen op het leisteen dak. Dit is belangrijk om de veiligheid van de installatie te waarborgen, maar ook om te voorkomen dat de zonnepanelen beschadigd raken door stormen of andere weersomstandigheden.

Bij Solar Impact zorgen we voor een professionele installatie van de zonnepanelen op leisteen daken, waarbij we rekening houden met de specifieke eigenschappen van dit type dak. Zo kun je genieten van een duurzame energievoorziening op een veilige en betrouwbare manier.

De grootste fouten worden gemaakt tijdens de installatie van zonnepanelen. Enkele voorbeelden zijn bv. verkeerde kabelkeuze, onjuiste bevestiging of fouten in de meterkast. Metingen bij oplevering worden vaak ook niet uitgevoerd, dit is overigens wel verplicht. Bij oplevering ontvangt u van ons netjes een meetrapport en alle documentatie zodat u zeker bent van correcte en veilige werking van uw zonnepanelen installatie.

Bevestigen van de rails op leisteen daken

Bij Solar Impact begrijpen we dat het plaatsen van rails en zonnepanelen op een leisteen dak een uitdagende taak kan zijn. Daarom zorgen we ervoor dat we gebruik maken van de beste montagesystemen en de meest ervaren professionals om deze taak uit te voeren.

Bij het plaatsen van rails op een leisteen dak, maken we gebruik van speciale montagesystemen die speciaal zijn ontworpen voor dit type dakbedekking. Deze systemen zijn zo ontworpen dat ze veilig en stabiel op de leien kunnen worden bevestigd, zonder het risico te lopen op schade aan de dakbedekking. Onze ervaren professionals weten precies hoe ze deze systemen op een veilige en effectieve manier moeten installeren.

Bij het plaatsen van zonnepanelen op een leisteen dak, zorgen we ervoor dat de panelen op een veilige en stabiele manier worden bevestigd, terwijl we rekening houden met de specifieke kenmerken van het dak. Ons team van professionals weet precies hoe ze de panelen moeten plaatsen om de optimale hellingshoek en oriëntatie te bereiken, zodat de hoogste energieopbrengst wordt gegarandeerd. We zorgen er ook voor dat de panelen op een veilige en stabiele manier worden bevestigd, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van uw dak.

Bij Solar Impact streven we altijd naar maximale klanttevredenheid, daarom doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat uw zonnepanelen op een veilige en effectieve manier worden geïnstalleerd op uw leistenen dak. Ons team van experts zorgt voor een naadloze installatie van uw zonnepanelen, waarbij veiligheid en kwaliteit altijd voorop staan. Met onze ervaring en kennis bent u verzekerd van een duurzame en efficiënte energieopwekking.

Zonnepanelen op een leien dak

Samenwerken
met Solar Impact?

Bij Solar Impact Nederland hebben we jarenlange ervaring in het leveren en installeren van zonnepanelen. We zijn trots op onze professionele service en uitstekende producten. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning in Dordrecht, neem dan vandaag nog contact met ons op. Onze experts staan voor u klaar om u te helpen de beste oplossing te vinden voor uw specifieke behoeften.

Gratis een berekening voor uw dak inplannen?

Wij berekenen precies hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen, wat de kosten zijn en hoeveel ze opbrengen. U hoeft alleen uw gegevens in te vullen en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen op leisteendaken

Ja, het is mogelijk om zonnepanelen op een leien dak te plaatsen. Echter, het plaatsen van zonnepanelen op een leien dak kan een uitdagende taak zijn vanwege de aard van het dakmateriaal. Leien daken hebben vaak een glad oppervlak en zijn kwetsbaarder voor breuken en scheuren als ze niet op de juiste manier worden behandeld. Bij het plaatsen van zonnepanelen op leien daken moeten installateurs extra voorzichtig zijn om schade aan het dak te voorkomen.

Er zijn echter montagesystemen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor gebruik op leien daken, zodat de zonnepanelen veilig en stabiel kunnen worden geïnstalleerd. Deze systemen zijn zo ontworpen dat ze een veilige en stabiele basis bieden voor de bevestiging van de zonnepanelen, terwijl ze ook rekening houden met de belastingcapaciteit van het dak.

Bij het plaatsen van zonnepanelen op een leien dak, is het belangrijk om te werken met een professionele installateur die ervaring heeft met het installeren van zonnepanelen op dit type dak. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat het proces veilig en effectief verloopt, zonder schade aan het dak te veroorzaken.

In een sommige situaties is het beter om geen zonnepanelen te installeren op een leien dak. Voorbeelden hiervan zijn als er asbest in de leien verwerkt is. of als het dak zodanig verouderd is dat deze de zonnepanelen niet meer kan dragen.

Als er asbest op het dak zit, kan het plaatsen van zonnepanelen een gecompliceerd proces zijn en moeten er extra voorzorgsmaatregelen worden genomen. Asbest kan schadelijk zijn voor de gezondheid als het wordt beschadigd of vrijkomt in de lucht. Daarom moet het asbest eerst worden verwijderd door een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf voordat zonnepanelen kunnen worden geïnstalleerd.

Montage van zonnepanelen op een leisteen dak

Oké als we cookies gebruiken?

We gebruikencookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.