Zonnepanelen Kopen: Alles wat je moet weten

Wilt u liever persoonlijk contact met een adviseur? Laat dan snel uw gegevens achter. Wij nemen z.s.m. contact met u op voor het maken van een vrijblijvende afspraak op locatie.

Gratis een dak-scan inplannen?

Wij berekenen hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen, wat het kost en opbrengt. Vul uw gegevens in en wij nemen z.s.m. contact met u op

Zonnepanelen kopen een geweldige investering!

Overweeg je om zonnepanelen te kopen? Het kan een geweldige investering zijn voor je huis of bedrijf, maar het kan ook een overweldigend proces zijn om te begrijpen waar je moet beginnen. In deze gids zullen we alles bespreken wat je moet weten over het kopen van zonnepanelen, inclusief hoe ze werken, de voordelen van het kopen van zonnepanelen en waar je op moet letten bij het selecteren van een systeem. Lees verder om meer te weten te komen over deze milieuvriendelijke en kosteneffectieve energiebron.

Als je investeert in zonnepanelen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de salderingsregeling. Deze regeling is van invloed op hoeveel je uiteindelijk bespaart met zonnepanelen en hoe snel je je investering terugverdient. In deze blog gaan we dieper in op de salderingsregeling en wat dit betekent voor jou als zonnepaneleneigenaar.

Wat is de salderingsregeling?

De salderingsregeling houdt in dat je de energie die je opwekt met je zonnepanelen kunt terugleveren aan het energienet en daarvoor dezelfde prijs krijgt als die je betaalt voor de energie die je afneemt van het net. Dit betekent dat je voor de energie die je opwekt en teruglevert aan het net dezelfde prijs krijgt als voor de energie die je afneemt van het net. Dit is een groot voordeel voor zonnepaneleneigenaren, omdat je hierdoor flink kunt besparen op je energierekening.

Hoe werkt de salderingsregeling?

Wanneer je zonnepanelen hebt en je wekt meer energie op dan je op dat moment nodig hebt, wordt het overschot aan energie teruggeleverd aan het energienet. Dit wordt ook wel salderen genoemd. De energie die je teruglevert, wordt automatisch verrekend met de energie die je afneemt van het net. Op deze manier betaal je alleen voor de netto afname van energie. Dit kan dus betekenen dat je helemaal geen energierekening meer hebt, omdat je evenveel energie opwekt als dat je afneemt.

Veranderingen in de salderingsregeling

Hoewel de salderingsregeling op dit moment nog van kracht is, zal deze regeling vanaf 2023 langzaam worden afgebouwd. Dit betekent dat de vergoeding die je krijgt voor de teruglevering van energie geleidelijk zal worden verlaagd. Uiteindelijk zal je alleen nog een vergoeding krijgen voor de energie die je daadwerkelijk teruglevert aan het net en niet meer voor de energie die je opwekt maar niet direct verbruikt. Dit kan van invloed zijn op hoe snel je je investering terugverdient en hoeveel je uiteindelijk bespaart met zonnepanelen.

Wat betekent dit voor jou?

Als je op dit moment overweegt om zonnepanelen aan te schaffen, is het belangrijk om rekening te houden met de veranderingen in de salderingsregeling. Hoewel je op dit moment nog dezelfde prijs krijgt voor de teruglevering van energie, zal dit in de toekomst geleidelijk worden afgebouwd. Dit kan betekenen dat je minder snel je investering terugverdient en minder bespaart op je energierekening. Het is daarom belangrijk om goed te laten informeren over de mogelijkheden en de impact van de salderingsregeling.

De meeste zonnepanelen bestaan uit een aantal lagen. De eerste laag is een laag van silicium, een halfgeleidermateriaal dat elektriciteit kan geleiden. Deze laag wordt ook wel de fotovoltaïsche (PV) laag genoemd. De tweede laag is een metalen geleider die elektriciteit van de zonnecellen afvoert. De derde laag is een glasplaat die de zonnecellen beschermt tegen de elementen.

Wanneer licht op de zonnepanelen valt, worden elektronen in de PV-laag losgemaakt en ontstaat er een elektrisch veld. Dit elektrisch veld zorgt ervoor dat de elektronen zich naar de metalen geleider bewegen. Als de elektronen door de metalen geleider stromen, ontstaat er elektriciteit. Deze elektriciteit kan worden gebruikt om apparaten van stroom te voorzien of op te slaan in batterijen.

Het rendement van een zonnepaneel is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de hoeveelheid zonlicht die op het paneel valt, de hoek van het paneel ten opzichte van de zon en de temperatuur. Over het algemeen geldt dat zonnepanelen het beste werken bij heldere, zonnige dagen en wanneer ze op een hoek van ongeveer 30 graden ten opzichte van de zon zijn geplaatst.

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar, waaronder monokristallijne, polykristallijne en dunne-film zonnepanelen. Monokristallijne zonnepanelen hebben de hoogste efficiëntie, maar zijn ook duurder dan andere soorten panelen. Polykristallijne panelen zijn iets minder efficiënt, maar zijn goedkoper. Dunne-film zonnepanelen zijn het minst efficiënt, maar zijn wel het goedkoopst.

Een belangrijk punt om op te merken is dat zonnepanelen niet alleen in staat zijn om energie op te wekken wanneer de zon schijnt. Zonnepanelen kunnen ook energie opwekken op bewolkte dagen of zelfs wanneer het regent. Hoewel de opbrengst op deze dagen lager zal zijn dan op zonnige dagen, is het nog steeds mogelijk om energie op te wekken.

Om optimaal gebruik te maken van zonnepanelen, is het belangrijk om ze te laten installeren door een professional. Zij kunnen de panelen zo plaatsen dat ze het meeste zonlicht opvangen en de hoogste efficiëntie behalen. Bovendien kunnen professionals van Solar Impact ervoor zorgen dat de panelen veilig en correct worden geïnstalleerd.

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar op de markt. Elk type zonnepaneel heeft zijn eigen voor- en nadelen, en het is belangrijk om te weten welk type het beste bij jouw specifieke situatie past. Hieronder bespreken we de drie meest voorkomende typen zonnepanelen.

  • Monokristallijne zonnepanelen worden gemaakt van één enkel kristal silicium. Deze zonnepanelen hebben een hogere efficiëntie dan polykristallijne zonnepanelen, wat betekent dat ze meer energie kunnen opwekken in dezelfde oppervlakte. Ze zijn over het algemeen ook duurder dan polykristallijne zonnepanelen. Monokristallijne zonnepanelen zijn geschikt voor mensen die een beperkte dakruimte hebben, maar wel zoveel mogelijk energie willen opwekken.
  • Polykristallijne zonnepanelen worden gemaakt van meerdere kristallen silicium die aan elkaar zijn gesmolten. Deze zonnepanelen zijn over het algemeen iets minder efficiënt dan monokristallijne zonnepanelen, maar ze zijn wel goedkoper. Polykristallijne zonnepanelen zijn geschikt voor mensen die een groter dakoppervlak hebben en zo veel mogelijk zonnepanelen willen plaatsen.
  • Dunne film zonnepanelen zijn gemaakt van verschillende lagen materialen zoals amorf silicium, cadmium telluride of koperindiumgalliumselenide. Deze zonnepanelen zijn flexibeler en lichter dan de andere typen zonnepanelen, wat ze geschikt maakt voor specifieke situaties, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen op een gebogen dak. Dunne film zonnepanelen hebben echter een lagere efficiëntie dan de andere typen zonnepanelen, waardoor er meer oppervlakte nodig is om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken.

Het type zonnepaneel dat het beste bij jou past, hangt af van verschillende factoren, zoals de beschikbare dakruimte, het beschikbare budget en het gewenste rendement. Het is altijd verstandig om advies in te winnen van een professional om zo de juiste keuze te maken.

Zonnepanelen hebben veel voordelen ten opzichte van traditionele energiebronnen. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen uitgebreid beschreven:

Lagere energierekening: Met zonnepanelen kunt u gratis energie van de zon opwekken, waardoor u minder afhankelijk bent van uw energieleverancier. Dit betekent dat u minder hoeft te betalen voor uw energierekening, en dat u mogelijk zelfs geld kunt verdienen door overtollige energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet.

Milieuvriendelijk: Zonne-energie is een schone en hernieuwbare energiebron die geen schadelijke emissies of bijproducten produceert. Dit betekent dat het een duurzame en milieuvriendelijke keuze is die bijdraagt aan de strijd tegen klimaatverandering.

Verhoging van de waarde van uw woning: Zonnepanelen kunnen de waarde van uw huis verhogen. Potentiële kopers zien de panelen als een waardevolle toevoeging, omdat ze bijdragen aan lagere energierekeningen en een duurzame levensstijl.

Besparing op de lange termijn: Hoewel zonnepanelen aanvankelijk duur kunnen zijn om te installeren, bespaart u op de lange termijn geld omdat u minder hoeft te betalen voor uw energierekening en mogelijk ook kunt profiteren van belastingvoordelen. Bovendien zijn zonnepanelen duurzaam en gaan ze vaak tientallen jaren mee, waardoor ze een slimme investering zijn.

Onafhankelijkheid van het net: Met zonnepanelen kunt u uw eigen energie opwekken, waardoor u minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. Dit betekent dat u minder risico loopt op stroomstoringen en dat u meer controle heeft over uw energievoorziening.

Lange levensduur: Zonnepanelen hebben over het algemeen een lange levensduur en vereisen weinig onderhoud. Ze hebben geen bewegende delen, waardoor ze minder snel kapot gaan dan traditionele energiebronnen. Bovendien zijn er vaak garanties van 25 jaar of langer beschikbaar.

Vermindering van uw ecologische voetafdruk: Door gebruik te maken van zonne-energie in plaats van fossiele brandstoffen, helpt u de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en draagt u bij aan de strijd tegen klimaatverandering. Dit kan uw ecologische voetafdruk aanzienlijk verminderen en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

De prijs van zonnepanelen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het systeem, het type panelen, de installatiekosten en eventuele bijkomende kosten, zoals vergunningen en inspecties. Over het algemeen zijn zonnepanelen de afgelopen jaren aanzienlijk goedkoper geworden, waardoor ze steeds toegankelijker worden voor huiseigenaren en bedrijven.

Een typisch zonnepanelensysteem voor een gemiddelde woning kan tussen de €4.000 en €10.000 kosten, afhankelijk van de grootte van het systeem en het type panelen dat wordt gebruikt. De installatiekosten kunnen ook variëren, afhankelijk van de locatie en de moeilijkheidsgraad van de installatie.

Het is belangrijk om te weten dat zonnepanelen een investering zijn op de lange termijn en dat de initiële kosten kunnen worden terugverdiend door de besparingen op de energierekening. Zonnepanelen kunnen ook de waarde van uw huis verhogen en bijdragen aan een groener imago voor bedrijven.

Bovendien zijn er verschillende financieringsopties beschikbaar voor zonnepanelen, zoals subsidies, leningen en leaseovereenkomsten. Het is belangrijk om deze opties te onderzoeken en te bespreken met uw installateur om de beste financieringsoplossing voor uw situatie te vinden.

Kortom, terwijl zonnepanelen een initiële investering vereisen, zijn ze op de lange termijn een kosteneffectieve manier om energie te besparen en bij te dragen aan een duurzame toekomst. Door de verschillende opties te onderzoeken en te overwegen, kunt u een systeem vinden dat past bij uw behoeften en budget.

Een omvormer is een essentieel onderdeel van een zonnepanelensysteem, omdat deze de gelijkstroom (DC) die wordt geproduceerd door de zonnepanelen omzet in wisselstroom (AC) die kan worden gebruikt voor huishoudelijke apparaten en elektronica. Er zijn verschillende factoren om te overwegen bij het kiezen van een omvormer voor uw zonnepanelensysteem.

Type omvormer: Er zijn verschillende soorten omvormers beschikbaar, waaronder stringomvormers, micro-omvormers en power optimizers. Stringomvormers zijn de meest voorkomende en worden gebruikt in traditionele zonnepanelensystemen. Micro-omvormers en power optimizers worden gebruikt in systemen met meerdere panelen en kunnen de prestaties verbeteren.

Grootte van het systeem: De grootte van het systeem is belangrijk bij het kiezen van een omvormer. De omvormer moet voldoende vermogen hebben om de totale gelijkstroomoutput van de zonnepanelen om te zetten in wisselstroom. Overweeg daarom om een omvormer te kiezen met een capaciteit die iets hoger is dan de capaciteit van de panelen om optimale prestaties te garanderen.

Efficiëntie: De efficiëntie van een omvormer bepaalt hoeveel van de geproduceerde energie wordt omgezet in bruikbare elektriciteit. Een hogere efficiëntie betekent dat er minder energie verloren gaat tijdens de conversie, wat kan resulteren in hogere energieopbrengsten.

Garantie: Een goede garantie is belangrijk bij het kiezen van een omvormer, omdat het een duur onderdeel is van het zonnepanelensysteem. Kies een omvormer met een garantie van minstens 10 jaar en zoek naar fabrikanten die bekend staan om hun betrouwbaarheid en klantenservice.

Prijs: De prijs van een omvormer kan variëren afhankelijk van het type, de grootte en de efficiëntie. Overweeg de kosten van de omvormer bij het bepalen van uw budget voor het zonnepanelensysteem.

Het is belangrijk om uw installateur te raadplegen bij het kiezen van de juiste omvormer voor uw zonnepanelensysteem. Zij kunnen u helpen bij het bepalen van de juiste maat en het type omvormer dat het beste past bij uw systeem en uw energiebehoeften. Door rekening te houden met deze factoren, kunt u ervoor zorgen dat uw zonnepanelensysteem efficiënt en betrouwbaar werkt voor jaren van duurzame energieopwekking

De hoeveelheid zonnepanelen die u nodig heeft, hangt af van verschillende factoren, zoals uw energieverbruik, de grootte van uw dak en de efficiëntie van de panelen. Hier zijn enkele belangrijke stappen om te bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft:

Bepaal uw energieverbruik: Om te beginnen moet u uw energieverbruik kennen. Dit kan worden bepaald door uw energierekening te bekijken en te kijken naar het aantal kilowattuur (kWh) dat u elk jaar verbruikt.

Bepaal uw doelstellingen: Vervolgens moet u bepalen hoeveel van uw energieverbruik u wilt dekken met zonne-energie. U kunt bijvoorbeeld besluiten om 50% of 100% van uw energieverbruik te dekken met zonnepanelen.

Bereken de benodigde capaciteit: Nadat u uw doelstellingen heeft bepaald, kunt u de benodigde capaciteit berekenen. Om dit te doen, moet u weten hoeveel energie één zonnepaneel produceert. Dit wordt uitgedrukt in watt (W) en wordt aangegeven op het label van de panelen. Een typisch paneel heeft een capaciteit van ongeveer 300 W. Om de benodigde capaciteit te berekenen, deelt u uw doelstelling voor energieproductie door de capaciteit van één paneel. Bijvoorbeeld, als u 5.000 kWh per jaar wilt opwekken en elk paneel heeft een capaciteit van 300 W, dan heeft u ongeveer 17 panelen nodig (5000 kWh / (300 W x 0,85 (efficiëntie)) = 17).

Controleer de ruimte op uw dak: Nadat u de benodigde capaciteit heeft berekend, moet u controleren of u voldoende ruimte heeft op uw dak om de benodigde panelen te installeren. Meet de beschikbare ruimte en bepaal hoeveel panelen er op passen. Houd ook rekening met eventuele schaduw van bomen of gebouwen die de prestaties van uw zonnepanelen kunnen beïnvloeden.

Overweeg de efficiëntie van de panelen: De efficiëntie van de panelen kan ook van invloed zijn op het aantal dat u nodig heeft. Hoe efficiënter de panelen, hoe minder u er nodig heeft om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken. Dit kan ook helpen om ruimte op uw dak te besparen.

Het is belangrijk om een professionele installateur te raadplegen bij het bepalen van de juiste hoeveelheid zonnepanelen voor uw specifieke situatie. Zij kunnen u helpen bij het bepalen van de juiste grootte en het aantal panelen dat u nodig heeft om uw energiedoelen te bereiken. Door deze stappen te volgen en professioneel advies in te winnen, kunt u ervoor zorgen dat uw zonnepanelensysteem optimaal presteert en u geld bespaart op uw energierekening.

Als u overweegt om zonnepanelen te installeren, is het belangrijk om te bepalen of uw dak geschikt is voor dit doel. Hier zijn enkele factoren om rekening mee te houden:

Oriëntatie en helling: De ideale oriëntatie voor zonnepanelen is naar het zuiden gericht. Als uw dak niet precies naar het zuiden gericht is, is dat geen probleem. Een oriëntatie tussen het zuidoosten en het zuidwesten werkt ook goed. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de panelen niet te veel in de schaduw staan. Daarnaast moet het dak een helling hebben tussen de 15 en 40 graden. Dit zorgt voor de beste opbrengst van de panelen.

Draagkracht: Zonnepanelen zijn relatief licht, maar het is belangrijk om te weten of uw dak het gewicht van de panelen kan dragen. Laat uw dak controleren op draagkracht door een professional voordat u besluit om panelen te installeren.

Dakbedekking: Controleer de staat van uw dakbedekking voordat u zonnepanelen installeert. Als uw dakbedekking al verouderd is of binnenkort moet worden vervangen, is het slim om dit eerst te doen voordat u zonnepanelen installeert. Hierdoor hoeft u de panelen later niet te verwijderen en opnieuw te installeren.

Schaduw: Houd rekening met eventuele schaduw van bomen, schoorstenen of andere gebouwen in de buurt van uw huis. Schaduw kan de opbrengst van uw zonnepanelen aanzienlijk verminderen. Een professionele installateur kan u helpen om de beste plaatsing van de panelen te bepalen om schaduw te minimaliseren.

Type dak: Niet alle daktypen zijn geschikt voor zonnepanelen. Schuine daken zijn meestal de beste optie voor zonnepanelen, maar platte daken zijn ook mogelijk. Als u een plat dak heeft, zijn er speciale bevestigingssystemen nodig om de panelen in de juiste hoek te plaatsen.

Vergunningen: Controleer de lokale regelgeving voordat u zonnepanelen installeert. Sommige steden en gemeenten vereisen vergunningen voor zonnepanelen, vooral als u in een historisch of beschermd gebied woont.

Het is belangrijk om een professionele installateur te raadplegen om te bepalen of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Zij kunnen u helpen bij het bepalen van de beste plaatsing en het aantal panelen dat u nodig heeft om uw energiedoelen te bereiken. Door deze stappen te volgen en professioneel advies in te winnen, kunt u ervoor zorgen dat uw zonnepanelensysteem optimaal presteert en u geld bespaart op uw energierekening.

Hoeveel zonnepanelen u op uw dak mag plaatsen, hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van uw dak, de oriëntatie en helling van uw dak, de beschikbare ruimte en uw energiebehoeften. Hier zijn enkele zaken waar u rekening mee moet houden:

Dakoppervlakte:De beschikbare dakoppervlakte bepaalt hoeveel panelen u kunt plaatsen. Een standaard zonnepaneel heeft een oppervlakte van ongeveer 1,6 vierkante meter. Als uw dak 30 vierkante meter groot is, kunt u ongeveer 18-20 panelen plaatsen, afhankelijk van de beschikbare ruimte voor kabels en omvormers.

Oriëntatie en helling: De oriëntatie en helling van uw dak beïnvloeden de opbrengst van uw zonnepanelen. Een dak dat op het zuiden is gericht en een helling heeft van ongeveer 35 graden is ideaal. Als uw dak naar het oosten of westen is gericht, kunt u nog steeds zonnepanelen plaatsen, maar u moet er rekening mee houden dat de opbrengst lager kan zijn. Als uw dak naar het noorden is gericht, is het plaatsen van zonnepanelen niet aan te raden.

Energiebehoefte: Hoeveel energie u nodig heeft, bepaalt hoeveel zonnepanelen u moet plaatsen. Om dit te berekenen, kunt u uw jaarlijkse energieverbruik opzoeken en dit delen door de gemiddelde opbrengst van een zonnepaneel. Dit geeft u een ruwe schatting van het aantal panelen dat u nodig heeft.

Regels en vergunningen: In sommige gemeenten zijn er regels en vergunningen voor het plaatsen van zonnepanelen. Het is belangrijk om te controleren wat de regels zijn voordat u panelen plaatst.

Schaduw: Schaduw kan de opbrengst van uw zonnepanelen verminderen. Als uw dak gedeeltelijk in de schaduw ligt, moet u rekening houden met de schaduw bij het bepalen van het aantal panelen dat u kunt plaatsen.

Als u er niet zeker van bent hoeveel zonnepanelen u op uw dak kunt plaatsen, kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij kunnen uw dak inspecteren en u adviseren over het aantal panelen dat u nodig heeft om aan uw energiebehoeften te voldoen en de beste plaatsing voor uw panelen. Door de juiste hoeveelheid panelen te plaatsen, kunt u uw energierekening verlagen en bijdragen aan een duurzame toekomst.

Een van de belangrijkste voordelen van het installeren van zonnepanelen is de besparing op uw energierekening op de lange termijn. Het kan echter enige tijd duren voordat u uw investering volledig heeft terugverdiend. Hier zijn enkele factoren die van invloed zijn op de terugverdientijd van uw zonnepanelen:

Kosten van installatie: De kosten van het installeren van zonnepanelen kunnen variëren afhankelijk van de grootte van het systeem, de kwaliteit van de panelen en de installatiekosten. Over het algemeen kunnen de kosten variëren van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s.

Energieproductie: De hoeveelheid energie die uw zonnepanelen produceren, bepaalt hoeveel u bespaart op uw energierekening. De opbrengst van uw panelen hangt af van de oriëntatie en helling van uw dak, de locatie van uw huis en het aantal uren zonlicht dat u ontvangt.

Energieprijzen: De prijzen van energie kunnen variëren en kunnen van invloed zijn op hoe snel u uw investering terugverdient. Als de prijzen van energie stijgen, kunt u uw investering sneller terugverdienen.

Gemiddeld duurt het ongeveer 7 tot 10 jaar voordat u uw investering in zonnepanelen terugverdient. Dit kan echter variëren afhankelijk van de factoren die hierboven zijn genoemd. Als u een groter systeem installeert of als uw energiebehoeften hoger zijn, kan het langer duren voordat u uw investering terugverdient.

Het is belangrijk om te onthouden dat zonnepanelen een langetermijninvestering zijn en dat de voordelen van zonne-energie op de lange termijn zullen blijven groeien. Zodra u uw investering heeft terugverdiend, blijft u profiteren van de energiebesparingen en het verminderde gebruik van fossiele brandstoffen. Bovendien kunt u met de besparingen op uw energierekening de kosten van uw investering terugbetalen en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzame toekomst.

Als u overweegt om uw eigen zonnepanelen en omvormer te installeren, is het belangrijk om te begrijpen waarom dit geen goed idee is. Hier zijn enkele redenen waarom u uw zonnepanelen en omvormer nooit zelf zou moeten installeren:

Veiligheid: Het installeren van zonnepanelen en omvormers kan gevaarlijk zijn, vooral als u geen ervaring hebt met elektriciteit en dakwerk. Het werken op hoogte kan riskant zijn en er bestaat een risico op elektrische schokken als de panelen of omvormer niet op de juiste manier worden geïnstalleerd.

Garantie: Als u uw eigen zonnepanelen en omvormer installeert, kan dit van invloed zijn op uw garantie en verzekeringsdekking. Veel fabrikanten vereisen dat de installatie wordt uitgevoerd door een professionele installateur om de garantie te behouden. Als u problemen ondervindt met uw zonnepanelen of omvormer na installatie, kan het zijn dat u niet gedekt bent door uw garantie of verzekering als u deze zelf hebt geïnstalleerd.

Kwaliteit: Het installeren van zonnepanelen en omvormers vereist technische kennis en ervaring. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw installatie correct wordt uitgevoerd om optimale prestaties en veiligheid te garanderen. Als u niet over de juiste kennis en ervaring beschikt, kan het zijn dat uw systeem niet goed werkt of vroegtijdig faalt.

Wettelijke voorschriften: Het installeren van zonnepanelen en omvormers kan onderworpen zijn aan lokale wettelijke voorschriften en bouwvoorschriften. Als u deze regels niet volgt, kunt u boetes en andere juridische consequenties oplopen.

Al met al is het installeren van zonnepanelen en omvormers een complex proces dat vereist dat u over de juiste kennis, vaardigheden en apparatuur beschikt. Als u niet over de juiste ervaring beschikt, is het inhuren van een professionele installateur een betere optie. Een professionele installateur kan ervoor zorgen dat uw zonnepanelen en omvormer correct worden geïnstalleerd, veilig zijn en optimaal presteren. Bovendien kan een professionele installateur u helpen bij het navigeren door de verschillende garanties, verzekeringspolissen en wettelijke voorschriften die van invloed kunnen zijn op uw zonnepaneelinstallatie.

Waarom zonnepanelen van Solar Impact?

Solar Impact is gevestigd in Dordrecht

Solar Impact heeft als werkgebied Dordrecht en omgeving. Daarnaast zijn we zelf ook gevestigd in Dordrecht. Lekker om de hoek dus. Wenst u een gratis advies gesprek waarbij we ook even uw dak opmeten en uw situatie in kaart brengen? Neem dan snel contact met ons op.

Voor ons is elke installatie een uitdaging

Elke zonnepanelen installatie in Dordrecht en omgeving is voor ons een uitdaging. Wij willen namelijk de perfecte installatie opleveren. Laten we eerlijk zijn, elk dak is anders en elke klant heeft andere wensen. Wij zetten ons 100% in om elke dag weer de perfecte installatie te realiseren.

Ervaring met Dordtse daken

Van leisteen tot gehaakte pannen. Wij hebben ervaring met uiteenlopende daken die veel in Dordrecht voorkomen. Twijfelt u of uw dak wel geschikt is voor Zonnepanelen? Maak dan snel een afspraak en wij komen zelf langs om dit voor u te beoordelen.

Professionele installatie

We begrijpen dat u niet zomaar iemand uw zonnepanelen wilt laten installeren. Gelukkig zijn wij gecertificeerde vak professionals die de juiste kennis en ervaring hebben om uw panelen veilig en efficiënt te installeren. Onze installateurs zorgen ervoor dat uw panelen perfect zijn uitgelijnd en optimaal presteren.

De grootste fouten worden gemaakt tijdens de installatie van zonnepanelen. Enkele voorbeelden zijn bv. verkeerde kabelkeuze, onjuiste bevestiging of fouten in de meterkast. Metingen bij oplevering worden vaak ook niet uitgevoerd, dit is overigens wel verplicht. Bij oplevering ontvangt u van ons netjes een meetrapport en alle documentatie zodat u zeker bent van correcte en veilige werking van uw zonnepanelen installatie.

Onderhoud en garantie

We bieden uitgebreide garanties op al onze zonnepanelen. Als er onverhoopt een probleem optreedt, zorgen wij ervoor dat het snel en professioneel wordt opgelost. Daarnaast bieden we periodiek onderhoud aan om ervoor te zorgen dat uw zonnepanelen in topconditie blijven en maximaal blijven presteren.

Investeren in zonnepanelen kan aanvankelijk een grote uitgave lijken, maar op de lange termijn zult u geld besparen op uw energierekening en profiteren van de verhoogde waarde van uw huis. Bovendien zijn er verschillende subsidies en fiscale voordelen beschikbaar die de kosten van zonnepanelen kunnen verlagen. Onze experts kunnen u hierover verder adviseren.

Zonnepanelen n Dordrecht

Samenwerken
met Solar Impact?

Bij Solar Impact Nederland hebben we jarenlange ervaring in het leveren en installeren van zonnepanelen. We zijn trots op onze professionele service en uitstekende producten. Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnepanelen voor uw woning in Dordrecht, neem dan vandaag nog contact met ons op. Onze experts staan voor u klaar om u te helpen de beste oplossing te vinden voor uw specifieke behoeften.

Gratis een berekening voor uw dak inplannen?

Wij berekenen precies hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen, wat de kosten zijn en hoeveel ze opbrengen. U hoeft alleen uw gegevens in te vullen en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Oké als we cookies gebruiken?

We gebruikencookies waarmee we onze website en advertenties persoonlijker en relevanter maken. Als je niet akkoord gaat, plaatsen we alleen functionele en analytische cookies.